Продукти
Въпроси и консултации - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Пастелни вдъхновения в интериора

Пастелни вдъхновения в интериора
Една от основните тенденции, които се лансират в интериорния дизайн за 2022 година е Вдъхновение от пастела.

Комбинирана със Средиземноморски намеци, тази тема е приятна за реализация и зависи от Вашата креативност.

Свежи и ясни, тези пастелни цветове ни водят в една модерна, съвременна посока в интериора.

Цветните петна и абстрактният дизайн са важни. Полупрозрачните плоскости като стъкло и пластмаси често се обработват с подходящи цветовете. Цветове се полагат и върху огледала, осветителни тела, мебели и леки прегради.

Заиграйте се с припокриващи се цветни петна в различна форма. Пастелите се прилагат върху стенни покрития, често в абстрактни геометрични шарки.

геометрични фигури



Те се появяват в текстила, особено върху покривки за маса, пердета, декоративни калъфки. Често, класически елементи намират ново приложение. Моден елемент в дизайна е намирането на ново място на отдавна забравена вещ - винтидж, която стои някак контрастно сред супермодерно обкръжение.



Всичко това в меки пастелни тонове – от екрю и слонова кост, до капучино.

Формите в декорацията са прости – триъгълници, които преминават в причудливи комбинации, и елипси. Ще открием и асиметрия.

В интериора се появяват множество малки елементи като табуретки и други модулни части. Те дават гъвкавост на решенията и удобство.

Друг подход е оня, в който преобладават арки и кръгове, мекота и романтика. При него в цветните петна се появяват цветя и птици.

Стил пачуърк доминира при определени дизайнери.


При тях светлият пастел се комбинира със силен цвят, отново пастелен - без агресия. Хармония и стил, типични за Средиземноморието, в което различни фонове – стени, външна каменна облицовка, покритие на пода са съчетани с морско синьо, синьозелено. Комбинират се добре и цветовете в топлия спектър: корал, орхидея розово, нежно розово, свежо зелено, жълто, светло синьо, люляк, мента.

Най-модерният подход е съчетаване с тера нюанси.

терра нюанси

Често тъмните цветове се прилагат сякаш с докосвания на четка. Използват се фини черни, антрацит или графит очертания.