Продукти
Въпроси и консултации - във viber на 0882 281 997 чрез съобщение. Поръчки само през сайта. 

Светът е Viva Magenta

Светът е Viva Magenta
Дали говорим за интериорен дизайн и домашен текстил, за облекло или аксесоари, тази година светът е оцветен с Viva Magenta.

Известни са актуалните цветове на 2023 година. Фаворитът тази година е мадженда (Viva Magenta). От една страна този цвят дава настроение и привлича погледите. От друга страна – това е загадъчност и вътрешна сила.

* Нетрадиционен цвят за нетрадиционни времена
Viva Magenta
 вибрира с жизненост и сила. Това е нюанс, който често срещаме в природата. От розите до прозаичния щир. Viva Magenta е от семейството на червените. Съдържа в себе си безспорен сигнал за сила и смелост. Цветът пулсира с оптимизъм и радост, тържество. Толкова се нуждаехме от тези сигнали.

Истинска наслада за сетивата е Цветът на 2023. От него блика радостно оживление. С него се насърчава позитивният експеримент и себеизразяването без задръжки. С дълбочина и хъс за живот, Viva Magenta приветства бунтарския дух.

Viva Magenta е цвят и от виртуалната реалност. Без да е агресивен, той е заложен в нашите представи за бъдещето.

* Съдържанието зад Viva Magenta
съдържанието зад магентаБалансирайки между своето дигитално и физическо съществуване, ние продължаваме да се обръщаме към природата. Цветът на годината 2023 е триумф на нашето влечение към цветове в природата. Той е в синхрон със засилващите се движения за обединяване на усиията за спиране на измененията на климата, устойчивост и опазването на земята.

При определяне на новия цвят на годината Viva Magenta, се наблюдава повишено оценяване и осъзнаване на природата. Многобройни са тенденциите в налаганата нова култура на живот. Ние включваме повече живи същества в нашите домове - растения, цветя, живи стени и външни пространства за почивка.

Преоткрихме удоволствието да пътуваме, спортуваме и отмаряме заедно и на открито. Тези дейности замряха по време на пандемията. Ние сме по-внимателни, предпазваме се от болести по-добре, използваме здравословна храна и съставки. Всички тези тенденции в начина на живот говорят за обръщане от сърце към живителните сили на природата.

Органичният произход на Viva Magenta е от кохиналния бръмбар. Това насекомо произвежда карминова боя, една от най-ценните, най-силните и най-ярките от семейството на естествените багрила.

Червеният тон на Viva Magenta ни свързва с този естествен пигмент, внушавайки ни първичен сигнал за сила.

Цветът на годината 2023 обединява богатството, топлината и силата на естествените материи с богатите, отворени хоризонти на дигиталния свят. Резултатът е нюанс на червено, който разширява нашите хоризонти на автентичност. Метавселената създава нови възможности за нас да изразим себе си. Суровата сила на духа на Viva Magenta ни вдъхновява да го правим с увереност и смелост.

* Психология на Viva Magenta
Цветове от червената гама са мощни
. Те отразяват тържеството на живота. Viva Magenta е ярък, пурпурночервен. Балансира дързостта с усещането за забавление. Този динамичен микс излъчва бунтарство,  но не за сметка на мекота.
Дигиталното пространство ускори глобализацията и в резултат на това ние сме по-дълбоко свързани помежду си от всякога. Никога не можем да разберем напълно какво се крие под повърхността на приятелите и непознатите, които срещаме. Винаги можем да работим, за да задълбочим съпричастността си.

Цветът на годината 2023 говори за желанието ни да поемем нови предизвикателства и да опитаме нетрадиционното, като същевременно посрещаме другите със състрадание.

Това, което отличава тазгодишния Цвят на годината от миналогодишния Very Peri, който също съчета техническото с природата, е способността на Viva Magenta да отговори на нашата колективна нужда от сила.

Viva Magenta ни предлага увереността и мотивацията, от които се нуждаем, за да устоим на дългосрочни разрушителни събития. Три години дълбоко в пандемия, изправени пред война, нестабилна икономика, социални вълнения, прекъсвания на веригата за доставки и засилващи се промени в климата, трябва да се излекуваме. Трябва да намерим мотивация да продължим. Тук Viva Magenta ни обгръща едновременно със сила и благодат и ни изпраща в света с ентусиазма, за който копнеем.

* Как да използваме  Viva Magenta

магента в облеклотоЧувствате се силни и мощни? Носете смело цвета на годината като цялостно време.
Искате нещо по-кротко и деликатно като облекло? Viva Magenta работи блестящо като аксесоар - съчетайте го с бледо сиво, синьо или пастелни нюанси.
Искате ли да преминете към монохромната тенденция? Опитайте с други розови и овладейте пространството.
Viva Magenta е червено, което постига баланс между топло и хладно. Носи забавен, празничен елемент. Стилистите веднага видяха Viva Magenta като нюанс в цвета на косата. Използвайте тази идея и превърнете косата в аксесоар. Viva Magenta ще заблести върху устните, бузите и ноктите. Този универсален нюанс е отлично решение за всички възрасти, полове и тонове на кожата.

* Viva Magenta в дома и интериора
Дръзките дизайнери могат да впрегнат цялата сила на цвета на годината като кадифено канапе или лакирана стена, като одеяло или декоративна калъфка за възглавница върху сив нюанс. Тези, които желаят по-неутрален дом, могат да го използват като поп цвят.

Като скулптурно осветително тяло от муранско стъкло или впечатляваща флорална композиция икебана, подчертаваща изцяло неутрална трапезария, или светещо абстрактно платно или NFT проекция в бял вход, Viva Magenta съдържа много драма дори и в малки форми.
 
* Viva Magenta в графичния дизайн
Днешните потребители прекарват голяма част от дните си, гледайки екран, където визуалните изображения са бледи и неутрални. Дизайнерите, които търсят цвят, който пресича това пространство, ще намерят Цвета на годината 2023 за завладяващо решение. Марка, използваща Viva Magenta, изразява, че е безстрашна, ангажираща и гледа на света нетрадиционно, за да предложи нови решения.

Viva Magenta в опаковки и пластмаси
Марките, които искат да изглеждат оживени и страстни, могат да използват Viva Magenta, за да предизвикат силна реакция на потребителите. Тъй като червените са напредващи цветове, те привличат окото и мускулите от цветовете около тях. Независимо дали потребителите превъртат на телефоните си или разглеждат пътеките, докосването до Цвета на годината 2023 ще гарантира, че ще се откроите.




Галерия